Welke dartpijl merken zijn er?

Dart Merken

Voor elk type darter is er wel een geschikt merk dartpijlen online te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dartpijl merken: Target, Harrows, Winmau, Grandslam, Red Dragon, Mission, Mckicks, Pentathlon, Shot, Unicorn, One80, Bulls, Datadart, Rtl7 darts, XQ Max en Custom. De verschillen tussen deze soorten dartpijlen vind je terug op onze website, om je te helpen een goede keuze te maken bij het bestellen van de meest geschikte dartpijl.


Onderdelen dartpijlen:

Een gemiddelde dartpijl bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De punt: dit zit aan de voorkant van de dartpijl;

  • De Barrel

  • De shaft

  • De Flight


Wanneer je fanatiek gaat darten zul je merken dat shafts en barrels gebruiksvoorwerpen zijn en sneller kapot kunnen gaan tijdens het darten. Koop er daarom altijd een extra set van bij. Zo ben je niet teleurgesteld wanneer er eentje een keer kapot gaat.


Gewicht Dartpijlen


Om een goed gewicht voor dart pijlen te kiezen zijn er een aantal factoren. Advies voor mannen: ongeveer is een goed avies voor mannen om de pijen te gebruiken van 23 of 24 gram. Advies voor de dames: Wellicht verrassend maar bij dames ligt het gewicht vaak zwaarder, namelijk rond de 25 tot 27 gram, omdat vrouwen over het algemeen een zachtere worp hebben. Gooi je niet heel erg overdreven hard, dan geven wij als dartshop het advies om zwaardere pijlen te gebruiken. Met name de spelers die met gevoel werpen, geven meestal de voorkeur aan een lichtere dart van 18 tot maximaal 23 gram. Er zijn veel spelers op hoog niveau die eveneens een pijl van 23 gram gebruiken. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de dartspeler Michael van Gerwen: wie kent hem niet? De reden waarom veel darters ook kiezen voor zwaardere dartpijlen? Zware dartpijlen liggen stabieler en zijn makkelijker desondanks de flights en shafts setup die erop geplaatst is. Een lichte dart zijn gevoeliger voor alle mogelijke beïnvloedbare factoren.