Website maken voor dummies

Wil jij zelf een eigen WordPress website gaan maken? Dan heb je ongekend veel mogelijkheden, maar hoe kun jij nu de beste thema's en of page builders vinden waarmee jij zonder technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt gaan bouwen. In deze blog ga ik jou daarom uitleggen hoe je als Dummie zelf een WordPress website kunt maken.

Is het mogelijk om al dummie een eigen website te maken?

De eerste vraag die ik regelmatig krijg is of het mogelijk is om als dummie een (WordPress) website te maken. Ik snap goed waar deze vraag vandaan komt, want een aantal jaar geleden was het maken van een website zonder technische kennis echt onmogelijk. Je had namelijk in ieder geval kennis van HTML en CSS nodig om een super simpele website bouwen. Wou je iets technischer gaan? Dan was het ook erg handig om kennis te hebben over PHP en JavaScript.

Doordat er de afgelopen jaren zoveel ontwikkelingen hebben plaatsgevonden is het inmiddels mogelijk om zonder enige technische kennis als dummie of beginner een eigen website te maken.

Waarmee kun jij als Dummie een eigen website maken?

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar verschillende programma's waarmee jij als dummie jouw eigen website kunt maken? Dan zul je WordPress ongetwijfeld zijn tegengekomen. WordPress is namelijk veruit het populairste en beste systeem om zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Wel is het vervolgens belangrijk om een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema te gebruiken, maar hier zal ik jou later in deze blog meer over vertellen.

Het voordeel van WordPress is dat het erg populair en makkelijk in gebruik is. Wil jij later overstappen naar een ander design? Dan kan dit een stuk makkelijker dan wanneer je gebruik maakt van een tool als Wix of Joomla.

Een ander voordeel van WordPress is dat het in basis volledig gratis is. Jij kunt WordPress vanuit jouw hostingpakket namelijk met één druk op de knop gratis installeren. Vervolgens kun jij een WordPress thema installeren en direct beginnen met bouwen.

Jouw website bouwen met Elementor

Binnen Wordpress heb je de keuze uit gigantisch veel WordPress thema's. Het maken van een keuze is hierdoor lastig, maar het is wel belangrijk om echt goed onderzoek te doen. Een WordPress thema kun je namelijk zien als de fundering van jouw website. Zo bepaald het thema het design en de functionaliteiten van jouw website. Verder heeft het ook veel invloed op de snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en veiligheid van jouw website.

Elementor is op dit moment, met meer dan 5 miljoen gebruikers, een van de beste WordPress thema's. Dit komt onder andere, omdat het meer is dan een standaard thema. Elementor is namelijk een thema en page builder in één. Hierdoor kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website maken en dat is perfect voor beginners en/of dummies.

Naast dat jij eenvoudig zelf jouw volledige website kunt ontwikkeld heb je ook nog toegang tot een grote hoeveelheid website templates. Deze templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens via de page builder zonder enige technische kennis volledig naar jouw wens te maken. Het Elementor Pro WordPress Theme is daarom perfect voor iedere beginner!

Conclusie;

Wil jij als dummie of beginner zelf een eigen website maken? Dan weet je nu dat je dit zelf erg eenvoudig kunt doen met WordPress.

Natuurlijk moet je wel onthouden dat het kiezen van een goed WordPress thema erg belangrijk is, maar dan zul je nu inmiddels wel snappen. Ik hoop je daarom geholpen te helpen met dit artikel, zodat jij zelf jouw eigen website kunt gaan bouwen!