Warmte en dichte schoenen, geen goede combinatie!

Annette (56): ‘Van het zonnetje genieten vind ik altijd heerlijk. Ik kan zo uren in tuin zitten met een goed boek en een koud glas drinken. Er is niets dat me zo blij maakt als een goede, warme zomerdag. Echter is er één ding dat ik totaal niet kan uitstaan op deze dagen, en dat is slippers dragen. Maar het alternatief is ook niet om over naar huis te schrijven.' PediFris bracht uitkomst

Lievelingspaar

‘Mijn man en ik vinden het heerlijk om wandelingen te maken over het strand, maar zelfs dan houd ik dichte schoenen aan. Slippers vind ik gewoonweg echt niet lekker lopen. Ze flappen het zand omhoog, doen vaak pijn tussen de tenen en hebben meestal een erg slecht voetbed. Daarbij heb ik ook gewoon niet erg mooie voeten, ze hoeven niet zo zichtbaar te zijn. Ik draag vrijwel altijd dezelfde schoenen. Het zijn mooie, lichtgewicht gympen met een rubber zool, hier kan ik kilometers op wandelen. Ze zijn ook erg mooi. Waarom zou ik dan concessies doen?'

Vieze geur

‘Op een gegeven moment begon ik een onaangename geur te ruiken elke keer als ik mijn schoenen uitdeed. Een soort van zure geur. In eerste instantie dacht ik dat het ons wasmiddel was dat niet goed reageerde op vocht, dus kocht ik een ander soort met extra geurmiddel erin. Dat veranderde echter weinig. Mijn man zei al snel dat het gewoonweg mijn zweetvoeten waren. Stiekem dacht ik dat al, maar ik wilde het niet toegeven. Mijn schoenen leken de zweetgeur niet kwijt te raken, en uiteindelijk heb ik ze met pijn in mijn hart weg gedaan.'

Geen verbetering

‘Maar helaas bood dat geen verbetering. Want ook in andere paren kreeg ik last van zweetvoeten en zweetgeur. Dat ik het tegenwoordig warmer heb en meer zweet, heeft denk ik te maken met mijn hormonen. Dat is normaal, maar ik wil wel gewoon schoenen kunnen uitdoen zonder geconfronteerd te worden met een vieze zweetgeur. Door een beetje rond te kijken op het internet kwam ik bij een paar tips om zweetgeur te bestrijden. Ik moest mijn voeten goed drogen na het wassen, eventueel eelt verwijderen en afwisselen met de schoenen die ik droeg. Langzamerhand merkte ik dat de sterkte van de geur verminderde, maar het was nog steeds niet helemaal over. Toen wilde ik toch wat zwaarder geschut inzetten.'

Zweetvoetenbestrijder

‘Ik ben om me heen gaan vragen of mensen ook een oplossing hadden tegen zweetvoeten. Je kunt je schamen voor zweetvoeten, dat snap ik ook heel goed want dat deed ik ook een beetje. Maar ik ben gewoon om hulp gaan vragen. Tot mijn verbazing reageerde een vriendin van mijn moeder erg begripvol en raadde me PediFris aan. Toen ik de website had bekeken, stond er dat er na twee dagen al resultaat was en je altijd frisse voeten krijgt. Zulke praatjes en beloftes werden altijd gemaakt, ik moest eerst ruiken en dan geloven. Dus bestelde ik de PediSpray en PediFris Classic.'

Waargemaakte beloftes

‘Na een paar keer mijn voeten goed behandeld te hebben met de spray en mijn schoenen bestrooid had met de poeder, kan ik toch zeggen dat PediFris werkt. Na ongeveer twee dagen merkte ik al daadwerkelijk verschil. De zure geur verdween gaandeweg en mijn voeten transpireerden aanzienlijk minder. In combinatie met betere voetverzorging heeft PediFris me geholpen af te komen van die vervelende zweetvoeten.'