Vakantieboerderij huren

Waarom zou je een vakantieboerderij huren?

Een vakantieboerderij is een beetje een vreemde eend. Het is een combinatie van een grote groepsaccommodatie en vakantiehuis. Het is een ideale locatie voor een weekendje weg met een groep, een verblijf tijdens een schoolkamp, vriendenweekend of familieweekend. Vaak zijn vakantieboerderijen verbouwde landbouw boerderijen. Ze hebben soms zelfs een zwembad, sauna, speelzaal voor de kinderen en jacuzzi. Een vakantieboerderij huren doe je niet iedere dag. Daarom hier wat tips om sneller het juiste type boerderij te kunnen vinden.

Een goedkope of luxe vakantieboerderij huren?

Het ligt er helemaal aan waarom je van plan bent een groepsaccommodatie zoals kampeerboerderij te huren. Als je een accommodatie voor een schoolkamp zoekt, is een vakantieboerderij met slaapzaal en sportvelden best een goed idee. Zoek je echter een accommodatie voor een familieweekend dan moet je op zoek gaan naar luxe accommodaties met hotelbedden, zwembad, sauna, tuin en overdekt terras. Hoe meer faciliteiten, hoe beter. Een vakantieboerderij huren is dus maatwerk. Het type activiteit bepaalt welke accommodatie het beste past.

Vakantieboerderijen voor grote groepen.

Als je met 40, 50, 60 of 70 personen een weekendje weg wilt gaan, heb je een groepsverblijf met heel wat slaapkamers en bedden nodig. Er zijn vakantieboerderijen in Nederland te huur die wel een capaciteit 80 personen hebben. Dit soort grote groepsaccommodaties hebben soms wel 22 slaapkamers en 20 badkamers. Vaak is er een aparte speelruimte voor de kinderen, een privé sauna, tafeltennistafel en biljart. Als zo een grote vakantieboerderij dan ook nog een bar met biertap heeft, is die ook geschikt voor een vrienden uitje.

Hoe lang van te voren een vakantieboerderij reserveren?

Hoe groter de groep, hoe langer je va tevoren de boerderij voor je vakantie moet reserveren. Over het algemeen genomen, is het aan te bevelen grote groepsaccommodaties minimaal 6 maanden voor vertrek te boeken. Sluit daarbij altijd een passend reisverzekering en annuleringsverzekering af. Vaak kun je een accommodatie huren met omboekgarantie. Als het door het coronavirus niet mogelijk is om af te reizen naar je vakantiebestemming, kun je dan een andere accommodatie in een andere periode boeken of de reservering van deze vakantieboerderij naar een andere datum verplaatsen.