Stoppen met roken? Schaf een e-sigaret aan!

Advies bij het kopen van elektronische sigaretten

De elektronische sigaret is een welkom alternatief voor de conventionele sigaret en brengt veel voordelen met zich mee. Vooral het gezondheidsaspect staat bij de meeste mensen centraal, want stomen, zoals het roken van sigaretten wordt genoemd, is veel minder schadelijk dan het echte sigaretten. Dat roken allerlei medische klachten geeft is tegenwoordig wel bekend. Dampen geeft doorgaans minder gezondheidsklachten en voelen ex-rokers zich weer fitter, hebben geen rare kwaaltjes zoals maagzuur, hoesten of vermoeidheid.

Vergelijken is belangrijk

Niet alle elektronische sigaretten op de markt hebben dezelfde eigenschappen en kenmerken, dus een vergelijking voor de aankoop is nodig. Naast modellen die sterk lijken op de klassieke sigaret, zijn er ook wegwerpproducten of zogenaamde eGo-modellen. Deze laatste horen nu tot de meest populaire varianten, omdat ze iets groter zijn dan echte sigaretten en een vrij sterke batterij hebben. Gemiddeld worden eGo-sigaretten een of twee keer per maand opgeladen en zijn daarom ideaal voor rokers die vaak onderweg zijn. Voor beginners is het echter belangrijk dat bij deze modellen het eerste trekje langzaam en met voorzichtigheid wordt genoten, omdat eGo-sigaretten enige oefening in de omgang vereisen. In de regel is het echter niet moeilijk om er aan te wennen.

Let bij de aankoop van een e-sigaret ook op de verdamper van een elektronische sigaret. Deze bevat de vloeistof, die wordt omgezet in stoom wanneer het mondstuk wordt getrokken. Hoogwaardige vaporizers hebben meestal een overeenkomstige hoge kwaliteit

Hoe kun je de juiste elektronische sigaret kopen

Bestaat de perfecte wel? Eigenlijk is dit niet het geval, want elke roker – en stomer – heeft individuele gewoontes en voorkeuren. Daarom moeten verschillende aspecten in een vergelijking worden belicht. Hoe krachtig is de batterij? Hoe handig is het ontwerp van de elektrische sigaret? Hoe groot is de tank voor de vloeistof? Elke elektrische sigaret op Roken.nl heeft zijn eigen voor- en nadelen die moeten worden afgewogen.

De prijs is ook belangrijk

Een punt dat ook een belangrijke rol speelt voor veel potentiële kopers is de prijs. In principe is het aan te raden om vooraf een benaderend budget vast te stellen. Dit maakt de keuze uiteindelijk meestal gemakkelijker. Als beginner zonder ervaring hoeft het niet per se een luxueus professioneel model te zijn, maar omgekeerd moet je ook niet uit zuinigheid kiezen voor een goedkoop en slecht gefabriceerd product.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een e-sigaret

Om zo lang mogelijk van je e-sigaret te kunnen genieten, is regelmatige verzorging nodig. Een gereinigde en met bepaalde tussenpozen onderhouden e-sigaret biedt een duidelijk beter aroma en heeft meestal ook een langere levensduur. Het is belangrijk om altijd het niveau van de vloeistoffen te controleren. Moderne e-sigaretten zijn meestal uitgerust met een niveauaanduiding zodat het vloeistofniveau gemakkelijk kan worden afgelezen. Als de tank maar voor een derde gevuld is, moet de vloeistof zo snel mogelijk worden vervangen. Vooral onervaren steamers maken vaak de fout om de vloeistof eerst volledig te ledigen. Dit is echter schadelijk voor de verstuiver in het apparaat en kan ertoe leiden dat de spoel begint te branden.

Als je het regelmatig gebruikt, moet het minstens een keer per week worden schoongemaakt. Maak de batterij aan beide uiteinden schoon en maak ook het mondstuk nauwkeurig schoon om een zo goed mogelijke hygiëne te garanderen. Bovendien is het mogelijk dat zelfs producten van de hoogste kwaliteit op de markt van tijd tot tijd moeten worden vervangen of vernieuwd. Bij regelmatig gebruik zullen sommige onderdelen sneller verslijten dan andere, dus vervanging is nodig. Vooral de verstuiver moet vaak al na enkele maanden worden vervangen. Wie nu vermoedt dat dit tot hoge kosten leidt, vergist zich: zelfs het vervangen van afzonderlijke onderdelen is nog steeds aanzienlijk goedkoper dan het gewone verbruik van echte sigaretten.

Zie ook: vuurfakkel kopen