Stappenplan: starten met cryptotrading

Wil jij beginnen met investeren in cryptocurrency? Als je hier weinig vanaf weet, kan dit nog heel wat uitzoekwerk zijn. Waar begin je nu en wat moet je in ieder geval weten? Hieronder vind je een handig stappenplan om te starten met cryptotrading.

Stap 1: Verdiep je in de fundamentals

Voordat je gaat starten met investeren is het belangrijk om je eerst meer te verdiepen in cryptotrading. Of het een goed moment is om te investeren in een bepaalde cryptomunt hangt onder andere af van:

  • Groei van het aantal gebruikers
  • Positief of negatief in het nieuws
  • Huidige kosten
  • Aantal mogelijke transacties
  • Beveiliging van de blockchain
  • Toekomstplannen

Stap 2: Doe uitgebreid onderzoek

Investeren in een bepaalde cryptomunt kan soms even een hype zijn. Of advertenties op social media of guru's vertellen je dat het nu het moment is om in een bepaalde munt te investeren. Vertrouw hier niet zomaar op, maar doe altijd je eigen onderzoek. Neem hier ook de tijd voor: lees rapporten door en doe onderzoek naar het bedrijf waar je in investeert.

Stap 3: Koop een krachtige computer of telefoon

Cryptotrading vergt veel van je computer of telefoon. Je wilt snel kunnen traden, dus het is belangrijk dat je computer of telefoon snel is. Koop daarom voordat je begint met traden eerst een krachtige computer of telefoon.

Stap 4: Leer van de whitepapers

De whitepapers van cryptomunten zijn niet makkelijk om te lezen, maar je leert hier wel ontzettend veel van. Niet alleen over cryptotrading in het algemeen, maar ook over de visies van de ontwikkelaars van de munten. Vaak komen hieruit andere punten naar voren dan de punten die het marketingteam bekend maakt. Je kunt ook zien welke doelen het team eerder heeft gehad, welke ze wel en niet hebben behaald en welke doelen ze nog hebben voor de toekomst.

Stap 5: Kies een goed cryptotrading platform

Bij het kiezen van een cryptotrading platform is het allereerst goed om te onderzoeken of een platform betrouwbaar en goed beveiligd is. Kijk daarnaast ook naar de functionaliteiten, de wallet, de tijd tot uitbetaling en andere punten die je belangrijk vindt. Zoek je een cryptotrading platform die het traden automatisch voor je doet? Dan is Smartcryptobot.com ideaal voor jou. Vergelijk verschillende cryptotrading platformen met elkaar en kies een platform uit dat aan jouw wensen en eisen voldoet.