Private Lease Aanbiedingen Vergelijken

Private lease aanbiedingen vergelijken

In bijna elk reclameblok op de radio zitten commercials voor private lease. Populaire auto's worden aangeprijsd voor aantrekkelijke prijzen. Maar is deze geadverteerde aanbieding ook de beste? En kun jij deze auto echt voor dit bedrag rijden? Wij staan stil bij de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het vergelijken van private lease aanbiedingen.

Eerlijk Private Lease vergelijken

De laagste geadverteerde prijs vertelt niet altijd het hele verhaal. Let bij het vergelijken van private lease aanbiedingen vooral op deze punten:

1. De auto

De ene auto is de andere niet. Auto's worden altijd geleverd in verschillende uitvoeringen. Gaat het in de advertentie om een instapmodel, of om een compleet uitgeruste versie met veel extra opties. Kijk daarom altijd goed om uitvoering het gaat en met welke opties hij is uitgevoerd. Het verschil zit vooral in multimedia, veiligheid en andere comfort opties.

2. Looptijd van het contract

Hoe langer de looptijd, hoe lager het leasetarief. De geadverteerde leasetermijn is veelal 60 maanden. Dat is een lange periode. Als je moeite hebt met een commitment voor 5 jaar dan is een kortere periode altijd mogelijk. De mate waarin leaseauto's duurder worden bij een kortere looptijd verschilt aanzienlijk per leasemaatschappij. Vergelijk daarom altijd prijzen op basis van de looptijd die het beste bij jou past.

3. Kilometers van het contract

Het meest wordt er geadverteerd met aanbiedingen waarbij 10.000 te rijden kilometer per jaar inclusief zijn. Voor veel mensen is dit genoeg, maar niet voor iedereen. Ter indicatie; gemiddeld rijdt een Nederlander 13.000 kilometer per jaar met zijn auto. Het is geen probleem om meer te rijden. Zo zijn er veel private lease aanbiedingen tot 30.000 kilometer. Het is logisch dat voor de extra kilometers wel betaald moet worden. De mate Ook voor de kilometers geldt dat de toename in prijs verschilt per leasemaatschappij. Om verrassingen te voorkomen is het belangrijk om te beginnen met het inschatten van het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. En dat je op basis van dit aantal kilometers prijzen gaat vergelijken. Op Leaseauto.nl staan handige tips die helpen om het juiste aantal kilometers te berekenen.

3. Wat is standaard inbegrepen

De meeste voorwaarden zijn bij alle aanbieders hetzelfde. Dit wordt afgedwongen door het Keurmerk Private Lease. Standaard is dit altijd inbegrepen:

  • Reparatie en onderhoud
  • Schadeherstel
  • Wegenbelasting
  • Autoverzekering
  • Rente
  • Afschrijving

Er zijn leasemaatschappijen die hier een Schade Inzittendenverzekering of een Ongevallen Inzittenden Verzekering aan toevoegen. Hetzelfde geldt voor pechhulp in het buitenland.

5. Voortijdig opzeggen

Een leasecontract is een verbintenis voor een langere periode die niet zomaar gestopt kan worden. Als je de overeenkomst voortijdig wil stoppen, dan zijn daar voorwaarden aan verbonden. Als je toch voortijdig de overeenkomst opzegt, dan zijn daar meestal kosten aan verbonden. Hiervoor is door het Keurmerk Private Lease een maximaal bedrag voor vastgesteld. Desondanks zijn de verschillen per aanbieder aanzienlijk.

Ook is het goed om te weten dat er leasemaatschappijen zijn waarbij het mogelijk is om kosteloos op te zeggen in situaties waarbij er sprake is van inkomensverlies. Bijvoorbeeld bij echtscheiding, ontslag of ziekte.

6. Meer of minder kilometers

Als je meer rijdt dan het aantal kilometers dat in het contract staat, dan moet er bijbetaald worden. Dat gaat per kilometer. De zogenaamde meerkilometerprijs. De hoogte van het tarief van de meer kilometers kan aanzienlijk verschillen. Het varieert veelal tussen de 5 en de 15 cent. Dat lijkt weinig, maar kan oplopen tot een flink bedrag als het om duizenden kilometers gaat.

Ook is het goed om te letten op de minder kilometers. Van compensatie bij minder gereden kilometers is lang niet altijd sprake. Ook om punt om rekening mee te houden.

7. Eigen bijdrage bij schade

Als schade aan de leaseauto niet te verhalen is op een derde partij dan wordt er vaak een beroep gedaan op de eigen bijdrage bij schade. De hoogte van deze bijdrage verschilt aanzienlijk per leasemaatschappij en loopt uiteen van 250,- tot 500,-. Bij een deel van de private lease aanbieders is de eigen bijdrage te verlagen tegen een meerprijs.

Leaseauto.nl helpt met onafhankelijk advies

De laagste geadverteerde prijs vertelt dus niet het hele verhaal. Let hierop. Nu is het vergelijken van aanbiedingen op al deze punten een tijdrovende kwestie waar niet iedereen zin in heeft. Gelukkig zijn er onafhankelijke adviseurs zoals Leaseauto.nl die hier kosteloos bij kunnen helpen.