Met deze drie tips maak je je stedentrip onvergetelijk

Op vakantie naar zee of een stedentrip? Nu de nazomer begint kiezen we steeds vaker voor een reisje naar een stad. Hier snuif je cultuur op of geniet je van het lokale uitgaansleven. Maar een stad biedt zoveel meer dan alleen lekker eten en de bekende bezienswaardigheden uit het reisgidsje. Met deze drie leuke tips haal je veel meer uit je stedentrip!

Ga eens naar een lokale sportwedstrijd

Het bekendste museum of zelfs een bezoekje aan de opera of het theater staat soms op het programma van je citytrip. Denk bijvoorbeeld aan Moulin Rouge in Parijs of een voorstelling op Broadway in New York. Maar je leert een land pas echt kennen door de lokale sporten te bezoeken. Bekijk Gaelic Football in Ierland, honkbal in de Verenigde Staten en natuurlijk een voetbalwedstrijd in een grote Europese stad.

Maak bijvoorbeeld de ambiance in Camp Nou mee in Barcelona of voel hoe de stadions in Engeland op en neer deinen onder het gejoel van de enthousiaste Engelse fans in een voetbalgekke stad als Liverpool, Manchester of Londen zelf. Koop voetbal tickets voor een echte wedstrijd in plaats van het bezoeken van een stadion. Hoewel het interessant kan zijn de kleedkamers van grote sterren van dichtbij te zien, leer je voetbal eigenlijk echt kennen als je de sterren aan het werk ziet op het veld.

Ontdek buitenwijken voor een ander beeld van de stad

Pak de tram, bus of metro en ga eens naar een andere wijk dan het centrum. Hoewel je natuurlijk voorzorgsmaatregelen moet nemen en niet zomaar de eerste de beste wijk moet bezoeken, is het soms meer dan je tijd waard om een andere plek van de stad te ontdekken. Doe wat research van tevoren en ontdek zo nieuwe plekken.

Zo vind je ongeveer 12 kilometer van Parijs de wijk Noisy-le-Grand, waar je het bijzondere gebouw Espaces d'Abraxas vindt. Hier zijn scènes voor de filmreeks The Hunger Games opgenomen.Het gebouw ziet er uniek en futuristisch uit en is een must-see voor liefhebbers van architectuur.

Ga wandelen of fietsen

Veel toeristen kiezen ervoor om de stad met de metro of een hop-on-hop-off-bus te verkennen, maar zo mis je veel van de stad want de bus gaat erg snel voorbij aan allerlei straatjes en met de metro zie je al helemaal niks. Als je fietst of wandelt, ontdek je nieuwe straatjes, steegjes en barretjes die je anders nooit zou vinden. Zo voel je je ook wat meer als een local en kun je de echte ervaring van de stedentrip mee naar huis halen.